Lausunto koskien 9.9. järjestettyjen karsintojen huijaussyytöksiä

Eilen 9.9. pelattussa karsintaturnauksessa ottelu Cosa Nostra vastaan Bodybuilders tuomittiin hävityksi Bodybuildersille sääntöjen määräämien POV-demon puuttumisen takia. Pelin päätyttyä 14-16 Bodybuildersin hyväksi, Cosa Nostra teki ottelusta protestin ja pyysi POV-demoja d1kingiltä sekä TSUUKAlta. D1kingin demo ei ollut toimiva eikä tiedostokokonsa puolesta voinut sisältää kaikkia kierroksia.

10.2: Koko pelistä nauhoitetun demon toimittamatta jättäminen johtaa kartan häviämiseen. Pelaajan pudotessa pelipalvelimelta useamman demon toimittaminen hyväksytään, mutta jokainen pelaajan pelaama kierros on oltava nauhoitettuna.

Ottelussa Conquer Gaming vastaan Bodybuilders tehty protesti raukesi riittämättömien todisteiden takia. Ottelun tulos säilyy ennallaan. D1king toimitti Conquer Gamingin pyynnöstä POV-demon ottelusta, jonka turnaustuomarit katsoivat läpi. Tilanteet, jotka Conquer Gaming pyysi tarkastamaan (Seul sääntö 6.4.2) eivät pystyneet aukottomasti näyttämään toteen, että kyseinen pelaaja olisi käyttänyt sääntöjen vastaisia peliin vaikuttavia ulkoisia ohjelmia (Seul sääntö 3.2). Huijausepäilyissä pelaajalla on aina syyttömyysolettama. 

Otteluja HyvänMielenCS vastaan Bodybuilders ja Turku Evolution vastaan Bodybuilders ei käsitelty tuomariston toimesta, koska joukkueet eivät tehneet otteluista protestia tuomaristolle.

Tuomariston tietoon on myös tuotu tieto, että Bodybuildersin pelaajilla olisi porttikieltoja usealle turnausalustalle huijaamisen takia. Kolmannen osapuolen alustojen antamien sanktioiden oikeellisuudesta tai niihin johtaneesta prosessista ei ole julkisesti tarjolla tarvittavaa tietoa, jotta niitä voisi soveltaa meidän turnauksiimme. On pelaajien oikeusturvan kannalta ensisijaisen tärkeää, että kolmannen osapuolen antamia sanktioita ei huomioida muissa turnauksissa. Seulin säännön 1.10 mukaisesti vain alle kaksi vuotta vanhat VAC-porttikiellot eväävät pelaajalta osallistumisoikeuden turnaukseen. Mikäli pelaajan toiselle käyttäjälle on annettu VAC-porttikielto, tulee pystyä aukottomasti todistamaan, että kyseessä on varmasti turnaukseen osallistuvan pelaajan toinen käyttäjä, jota tässä tapauksessa ei kyetty tekemään.

Tulevissa karsinnoissa turnausjärjestäjä ottaa käyttöön Easy Anti Cheat -huijauksenesto-ohjelmiston. Pyydämme kaikkia tuleviin turnauksiin osallistuvia asentamaan ohjelmiston, sekä varmistamaan hyvissäajoin etukäteen, että ohjelmisto on toimiva. 

Tapausta puidessa tuomariston on myös puuttunut useampien pelaajien epäurheilijamaiseen käytökseen. Tilanteet on käsitelty tuomariston toimesta tapauskohtaisesti asianomaisten kanssa. Pyydämme kaikkia turnauksiin osallistuvia kiinnittämään huomiota omaan käytökseen, ja tulemme jatkossakin puuttumaan sääntöjen määrittelemään epäurheilijamaiseen käytökseen tiukasti. 

Tuomariston puolesta,

Joel "Troijis" Pilli
GQ'18 CS:GO päätuomari